Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De naam van de stad dateert uit de 12e eeuw toen een ‘dam’ werd aangelegd in de rivier de ‘Amstel’. In de volksmond wordt Amsterdam ook wel ‘Mokum’ genoemd. Deze bijnaam is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘Makom’ en betekent ‘plaats’ of ‘stad’. Overigens is Amsterdam niet de enige stad die Mokum als bijnaam heeft: ook de Israelische stad Tel Aviv wordt Mokum genoemd.

Volgens schattingen zijn er in Amsterdam bijna net zoveel fietsen als inwoners. Sommige mensen claimen zelfs dat er meer fietsen zijn. Wist je ook dat Amsterdam 6 molens, 2.500 woonboten en 165 grachten heeft?

HANDIGE AMSTERDAM APPS

Betreed via je smartphone een wereld vol handige informatie! Of je nu bekend met Amsterdam bent omdat je hier woont, of omdat je een bezoek aan de stad brengt; met deze handige apps kan je niks ontgaan in Amsterdam.

City app

I AMSTERDAM CITY GUIDE APP

Ga op ontdekkingstocht door Amsterdam met de I amsterdam app. Zo heb je de hotspots, verborgen pareltjes en leukste locaties altijd binnen handbereik… Lees meer »

Amsterdam hot spots

I AMSTERDAM SOCIAL PLACES

Deel je favoriete ervaringen in Amsterdam met vrienden en beleef door de tips van anderen meer in de stad! De I amsterdam Social Places (ISP)… Lees meer »

Fiets Amsterdam

 AANBEVOLEN AMSTERDAM APPS

Deze gratis apps voor je iPhone, iPad of Android telefoon komen goed van pas in Amsterdam, of je nu op bezoek bent of…Lees meer »