Een stukje geschiedenis

Planetarium Amsterdam

Congres- en vergaderlocatie Planetarium Amsterdam is gelegen in het Gaaspark, nabij de Gaasperplas en hierdoor omgeven in het groen van dit park. In 1977 is begonnen met de aanleg van het Gaasperpark, welke tijdens de 2e floriade in 1982 als locatie gebruikt. Tevens werd toen de 9e editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling gehouden. Dit was de 3e keer dat dit evenement in Nederland werd georganiseerd.

Na afloop van de floriade werden bijna alle toevoegingen verwijderd zodat het een eenvoudiger stadspark werd voor de bewoners uit de omgeving.

Het Planetarium in het Gaasperpark is tot 1986 een werkend planetarium geweest. In 1988 is het binnenwerk verhuisd naar het pand in Artis. Wil je nu naar de sterrenstelsels kijken, dan kan dat daar.
Sinds 1992 wordt het pand gebruikt als een vergader- en congreslocatie genaamd congres- en vergaderlocatie Planetarium Amsterdam. Naast de congres- en vergaderruimtes biedt het pand ook ruimte aan andere bedrijven.

Sinds 1999 is congres- en vergaderlocatie Planetarium Amsterdam onderdeel van de Regardz Hospitality Group. Sinds 2015 heeft de locatie weer een meer eigen identiteit, gezien Regardz Hospitality Group een totaaloplosser is. Vanaf dan heeft het weer de naam Planetarium Amsterdam.

Planetarium Amsterdam beschikt over 15 multifunctionele zalen, 3 restaurants en een ruim terras. We helpen u graag het meeste uit uw bijeenkomst of training te halen!