Hoe organiseer ik een congres, 3 tips om te beginnen

CongresHoe organiseert u een congres. Met deze 3 tips heeft u alvast een begin.

Tip 1: In de voorbereiding van een congres zien wij over het algemeen dat de locatie als eerste door de organisatie wordt vast gelegd. Onze advies aan u is om als eerste het programma uit te werken en daar een passende locatie bij te zoeken. Dit voorkomt dat u uw congres programma moet aanpassen aan de locatie.

Tip 2: Een van de grootste ergernissen onder bezoeker is een uitgelopen programma, dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Het is dus van belang dat u een realistisch programma voor uw congres voor ogen houdt, waarbij u uzelf en de bezoekers de tijd en ruimte geeft om te ontmoeten, genieten en zich te laten informeren. Onze medewerkers denken graag met u mee wat passende tijden zijn voor bijvoorbeeld de pauze(e) en de lunch. Voor uw bezoekers zijn de pauze(s) en de borrel één van de belangrijkste momenten in uw programma. Het biedt hen namelijk de mogelijkheid om met mede bezoekers, oude bekende en nieuwe relaties contact te leggen en weer te spreken.

Tip 3: Interactie in uw programma houdt mensen scherp! U kent het wel, die dip rond 4 uur. Helaas komt deze dip vaker voor dan u denkt. Om de aandacht van uw bezoekers echt bij uw programma en congres te houden is het van belang om na iedere 20 minuten een interactie met het publiek te maken. Dit kan door middel van een vraag te stellen, de bezoekers deel te laten nemen aan een stelling, of een nieuwe spreker te introduceren.

Wilt u meer tips? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor u klaar