Outdoor

Planetarium Amsterdam is gelegen midden in het Gaasperpark. De groene omgeving van het park en de uitstekende bereikbaarheid met openbaar vervoer en per auto maken van Planetarium Amsterdam een unieke locatie met verschillende outdoor mogelijkheden. Van een heerlijke picknick tot aan een stevige wandeling door het Gaasperpark, alles is mogelijk. Hieronder vindt u alvast enkele mogelijkheden die wij voor u hebben samengesteld. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op.


Samenwerking Planetarium Amsterdam en Broeks Events

Samen met uw team of cursisten beleeft u sportieve activiteiten in het Gaasperpark. Wie kan zich inleven in de rol van Robinson? Wie is er net zo sterk als een Schotse spierbundel? Met deze activiteiten leer je elkaar pas echt kennen!

Planetarium Amsterdam werkt samen met Broeks Events voor de outdoor activiteiten in het Gaasperpark.

Na al die activiteiten kunt u uitgebreid nagenieten met een drankje of wat te eten op ons terras of in één van onze restaurants.

Bekijk hier een aantal mogelijke activiteiten:
Thematische teamspellen
The Dutch Games, het leukste teamuitje van eigen bodem
The Pirates of Your Company
Team action games
Highland games
Workshops en clinics


Thematische teamspellen

Beleving staat centraal bij deze thematische teamspellen. Een activiteit duurt 2,5 tot 3 uur met een half uur pauze.

Expeditie Robinson

Wie kent het niet, Expeditie Robinson, dé tv-hit van afgelopen seizoenen. Afzien, strijd, ontberingen, groepsuitdagingen en veel mooie momenten. Jullie groep zal zich tijdens dit programma op een onbewoond eiland wanen, waar jullie per team strijden om de titel ‘Team Robinson’. De locatie en entourage zal geheel naar thema aangekleed zijn om de beleving nog intenser te maken.

Om de titel ‘Team Robinson’ te behalen zullen jullie zoveel mogelijk proeven moeten winnen! De kracht, behendigheid, durf, geheugen en geluk van jullie team zal op de proef worden gesteld. Elk team heeft een zo breed mogelijke basis nodig om tijdens deze expeditie ver te kunnen komen en uiteraard is samenwerking essentieel voor het behalen van de titel!

Eilandraad
Maar…het winnen van proeven alleen is niet genoeg! Tijdens de eilandraad mogen alle teams elkaar bonus- en eliminatiepunten toekennen. Dit gebeurt op basis van teamspirit, uitstraling en sportiviteit. Deze bonus- en eliminatiepunten bepalen samen met de totaalscore welk team de ultieme Robinson is en dus als winnaar naar huis gaat!

Entourage
De entourage en aankleding zijn geheel op het thema afgestemd, compleet met kokosnoten, bamboe- en palmbomen. Deze activiteit duurt 2,5 tot 3 uur, incl. een half uur pauze.


The Dutch Games, het leukste teamuitje van eigen bodem

Door elkaar, voor elkaar, maar vooral, MET elkaar. The Dutch Games is het meest unieke teambuildingsprogramma sinds tijden. 12 Provincies, 12 onderdelen die onder andere te maken hebben met de wind, het water, grotten, politiek, scheepvaart, cultuur, sport, monumenten, geschiedenis en meer.

Provincies

The Dutch Games bestaan uit 12 verschillende onderdelen die zijn afgeleid van typische tradities, gebruiken of bijzonderheden uit de 12 Nederlandse provincies. Elke provincie biedt een nieuwe opdracht die in teams uitgevoerd kan worden. De onderdelen variëren van actief tot passief, waardoor het programma geschikt is voor elk gezelschap.

Eindspel

The Dutch Games wordt na een dagje Hollandse gezelligheid gezamenlijk afgesloten met een eindspel waar ook de nodige kennis en oplettendheid van de deelnemers gevergd wordt. Snelheid, precisie en kennis zijn de sleutelwoorden tot het succesvol afronden van het eindspel.

Deze activiteit duurt 2,5 tot 3 uur, incl. een half uur pauze.


The Pirates of Your Company

Waan je een echte Jack Sparrow tijdens dit gezellige groepsprogramma. Pirates of your company staat voor gezelligheid met een sportief karakter, het is laagdrempelig, geschikt voor jong en oud en vooral erg leuk om te doen! De locatie en entourage wordt geheel naar thema aangekleed, zodat de sfeer nog beter tot zijn recht komt.

In teams gaan jullie de strijd met elkaar aan om de schat te bemachtigen! Algemeen bekend is dat je als piraat niet sterk hoeft te zijn, als je maar slim bent. De behendigheid, durf, geheugen en het geluk van jullie team zal op de proef worden gesteld. Een gevarieerde bemanning en goede samenwerking is wenselijk om ver te komen in deze strijd, pas dus op voor muiterij!

Afhankelijk van de grootte, leeftijd en sportiviteit van de groep wordt een aantal Piratenonderdelen samengesteld tot een passend programma. Er wordt afgesloten met een gezamenlijk eindspel.

Deze activiteit duurt 2,5 tot 3 uur, incl. een half uur pauze.


Team action games

Team action is een actieve meerkamp. Het is een groepsprogramma dat volledig gericht is op sportiviteit en samenwerking en is daarmee uitermate geschikt voor het ontwikkelen van een sterk teamgevoel.

De groep wordt opgedeeld in teams die tegen elkaar gaan strijden. Alle teams krijgen tijdens het programma sportieve uitdagingen voorgeschoteld. Overleggen, plannen, een taakverdeling opstellen en elkaar constructieve feedback geven is noodzakelijk voor het slagen van de opdracht.

Afhankelijk van de grootte, leeftijd en sportiviteit van de groep wordt een aantal onderdelen samengesteld tot een passend programma.

Deze activiteit duurt 2,5 tot 3 uur, incl. een half uur pauze.


Highland Games

De Schotse Highland Games is een actief evenement van formaat waarbij teamspirit onontbeerlijk is! Samen werken aan een mooi teamresultaat waarbij elementen als kracht, snelheid, souplesse en teamgeest het eindresultaat bepalen.

Het hoge landenprogramma is samengesteld op basis van de originele Schotse spelen. De spelen zijn voor alle deelnemers geschikt: man of vrouw, jong of minder jong. Gekleed in een echte Schotse kilt gaan de teams met en tegen elkaar de strijd aan.

Afhankelijk van de grootte, leeftijd en sportiviteit van de groep wordt een aantal onderdelen samengesteld tot een passend programma.

Deze activiteit duurt 2,5 tot 3 uur, incl. een half uur pauze.


Workshops en clinics

Korte teambuildingsactiviteiten voor alle leeftijden. Ze duren 1 uur tot 1,5 uur en zijn zeer geschikt in combinatie met een vergadering. Ook zijn deze activiteiten te gebruiken voor een combinatieprogramma met meerdere activiteiten waarin gerouleerd kan worden.

Deze activiteiten zijn geschikt voor groepen vanaf 15 personen, tenzij anders aangegeven.

Handboogschieten, een schot in de roos

Onder deskundige leiding wordt u de beginselen van deze oeroude krijgssport aangeleerd. Het lijkt simpel, maar er moet aan veel dingen gedacht worden tijdens het schieten. Het is dus een hele uitdaging om de pijl in de roos te krijgen. Wie mag er voor de rest van de dag de titel Robin Hood dragen…

Disc Golf, floating on the air

Disc Golf is overgewaaid uit de USA. Het principe is hetzelfde als bij golfen. Het verschil is alleen dat er gebruik wordt gemaakt van een frisbee, in plaats van een golfclub en een bal. Disc Golf is de nieuwe sensatie op het gebied van sport en spel. Deze onbekende sport is leuk, eenvoudig en iedereen kan er aan deelnemen.

 

 


In de stemming gekomen? Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op via welkom@planetariumamsterdam.nl of bel naar 020 – 651 85 85. Heeft u vragen, opmerkingen en/of suggesties? We horen het graag.
Neem contact o
p