Vitaal en duurzaam bij Planetarium Amsterdam

vitamine waterPlanetarium Amsterdam is hard op weg om een van de vitaalste, duurzaamste en groenste vergader en congreslocaties van Amsterdam te worden! Tot 1988 was Planetarium Amsterdam daadwerkelijk een werkend Planetarium waar bezoekers naar de sterrenstelsels konden kijken. Door onze geschiedenis met de ruimte en de ligging midden in de natuur, maakt dat wij onze locatie als volgt op de markt zetten: Planetarium Amsterdam geeft uw bijeenkomst de ruimte.

Door de ligging in het Gaasperpark, kunnen onze gasten tijdens een pauze genieten van een heerlijke wandeling door de natuur. ‘’Buiten zijn heeft een positief effect op je geestelijke gezondheid. Een wandeling zorgt al snel voor positieve gevoelens, minder piekeren en een betere concentratie.’’ De perfecte break tijdens een vergadering of congres wat zorgt voor een optimale dag! Niet alleen tijdens een kleine pauze is het park ideaal, wij verzorgen indien gewenst een heerlijke picknick voor u. Met een gevulde bolderkar vol met lekkernijen, dranken, een picknick kleed en een voetbal kunt u een fijne plek op zoeken in het park om zo te genieten van een perfecte lunch.

Onze gasten genieten niet alleen van de natuur om ons heen, maar ook van onze duurzame producten die we gebruiken in Planetarium Amsterdam. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld O-Original water. Dit is lokaal water dat via de waterleiding door een speciale machine gezuiverd wordt. Hierdoor is er geen transport nodig voor waterflessen én het wordt geserveerd in een glazen fles, die opnieuw gebruikt kan worden.

IMG_2010IMG_2016

Gemiddeld heeft een volwassene 1,5 tot 2 liter per dag aan vocht nodig; dit kan op peil worden gehouden door genoeg te drinken. Vocht helpt bij het transport van voedings- en afvalstoffen in het bloed en bij het regelen van de lichaamstemperatuur. Speciaal hiervoor staan er in Planetarium Amsterdam op meerdere plekken kannen met heerlijk vers vitaminewater. Zo houd je niet alleen je vocht op peil, maar krijg je ook vitamines binnen! En over vitamines gesproken; er liggen de gehele dag door lekkere én gezonde appels voor alle gasten om mee te nemen. Op ons gevarieerde lunchbuffet heeft u vele gezonde keuzes zoals het saladebuffet, yoghurtbuffet, fruit, vis en biologisch spelt brood. ‘’Gezonde voeding helpt om overgewicht te voorkomen en om gewicht te verliezen. Zo kan het bijdragen aan het voorkomen van diabetes type 2.’’

IMG_2014

Daarnaast werkt Planetarium Amsterdam met zoveel mogelijk duurzame producten en een duurzame werkwijze in het pand. Het toiletpapier dat gebruikt wordt is van gerecycled materiaal, evenals onze koffiebekers. ‘S nachts en in het weekend gaan onze lichten en airco systemen automatisch uit, waardoor er geen energie verspild wordt. Momenteel zijn wij bezig om appelbomen te planten en een kruidentuin te creëren bij ons terras aan het water, om zo nog verder te gaan in ons streven om de vitaalste en duurzaamste vergader en congreslocatie van Amsterdam te worden.

Sinds kort is er een nieuw project van start gegaan, waar wij ontzettend trots op zijn! Bij Planetarium Amsterdam zal er binnenkort zonne-energie worden opgewekt. Op het dak van het pand is plaats voor 246 zonnepanelen; goed voor bijna 20 huishoudens! Door te investeren in een zonnedeel kon een ieder mee doen aan dit project. In iets meer dan een uur waren alle zonnepanelen uitverkocht! Daardoor kan dit duurzame plan gerealiseerd worden! Lees voor meer informatie over dit project bij Planetarium Amsterdam en andere projecten op: https://lnkd.in/gcYrSbs.

Via onze social media kanalen houden wij u graag op de hoogte van onze ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid! Volg ons op twitter en facebook.

Bronvermelding:

  • http://www.icm.nl/extra/10-tips-vitaliteit/?_cldee=Y2hhbnRhbC5rZWl6ZXJAcmVnYXJkei5ubA%3D%3D&recipientid=contact-38297f55bb7be511ba2d00155dfe38fb-adb1674743e24dcf942c1d8317a05327&utm_source=ClickDimensions&utm_medium=email&utm_campaign=NB+10-01-2017&esid=4bd17c4d-7ed6-e611-80fe-5065f38bc5d1&urlid=6
  • http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/trefwoord/vocht.aspx
  • http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/het-belang-van-gezonde-voeding-bij-diabetes-type-2.aspx