MVO, wij gaan 100%
voor vitaal en klimaatneutraal!

Ruimte en een groene, natuurlijke omgeving. Je beleeft het bij Planetarium Amsterdam. Dat kan vandaag en als het aan ons ligt ook morgen en in de verre toekomst. Daar zetten wij ons op vele manieren voor in.

  • Klimaatneutraal bijeenkomen
  • Green Key Goud gecertificeerd
  • Groene energie met 256 zonnepanelen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook daarvoor hebben wij alle ruimte. We maken bewuste en verantwoorde keuzes bij alles wat we doen. Dat is wat de toekomst van ons vraagt en jij en je gasten van ons mogen verwachten.

Groene locatie: buiten én binnen

Onze gehele locatie is voorzien van een nieuw aansturingssysteem voor de beheersing van ons klimaat. Ook liggen er al 256 zonnepanelen op het dak van onze vergader- en congresruimtes. Daarmee wekken we onze eigen groene energie op. Over groene energie gesproken: vlakbij onze locatie vindt je oplaadpunten voor je elektrische auto. Opladen terwijl jij of gasten bij ons verblijven: het kan!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij maken je bijeenkomst in 5 stappen klimaatneutraal

1. Elke vergadering veroorzaakt CO2-uitstoot
2. Van elke offerte maken wij standaard een klimaatneutrale bijeenkomst
3. Per arrangement staan wij hiervoor een kleine bijdrage af
4. Deze bijdrage wordt door Onemeeting.com volledig geïnvesteerd in een duurzaam energieproject, die de CO2-uitstoot van je arrangement volledig compenseert
5. Jouw bijeenkomst is 100% klimaatneutraal!

Certificeringen

Samenwerkingen

Eerlijke producten, zuivere smaken

Fris en zuiver water, ook daarop kun je rekenen bij Planetarium Amsterdam.  Daarvoor hebben we een eigen waterfilterinstallatie laten aanleggen. Daarmee is er altijd zuiver water. Dat is lekker én het scheelt in het transport van flesjes water. Wat ook weer scheelt in plastic. Wat ook weer scheelt in afval. Wat ook weer…

Dat onze gasten van verfrissend water houden, is overigens duidelijk. Onze eigengemaakte bruisende vitaminewaters zijn bijzonder in trek. Een verstandig alternatief voor frisdrank. Daarmee hebben we dus ook nog eens oog voor de vitaliteit van je gasten.

Eerlijke producten staan bovenaan ons lijstje. Zo hebben we samenwerkingen met leveranciers van lokale producten, gebruiken we zoveel mogelijk seizoensproducten, producten met een keurmerk zoals Beter Leven en duurzaam gevangen vis en telen wij onze eigen groenten en kruiden. Trouwens, wat we inkopen bundelen we waar en wanneer het kan. Ook daarmee maken we het verschil in transport.

Meestgestelde vragen

Het kan wat ons betreft niet groen genoeg zijn. Met onze zero-waste policy leveren we dan een bijzonder groene bijdrage aan het milieu. Zowel voor als achter de schermen scheiden we alle afval heel strikt. We kopen scherp in, produceren op maat en hergebruiken waar het kan. En proberen wij zo min mogelijk te printen.

Dit betekent dat de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door een bijeenkomst wordt gecompenseerd. De CO2-uitstoot die wij veroorzaken is door Groenbalans berekend met de Greenhouse Gas methode. We compenseren onze uitstoot door het steunen van een duurzaam energieproject in een ontwikkelingsland: Run of the River project Karanata in India.

Ja, wij zijn trots dat wij het Green Key Goud gertificaat hebben behaald.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de markt van vergader- en congreslocaties . Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

MVO partners worden?
Neem contact met ons op!