VIT Havermoutkoeken

Van ons VIT Concept zijn onze havermout koeken, een groot succes van het Planetarium Meeting Center Amsterdam. Dagelijks krijgen wij de vraag ‘zijn deze koeken zelfgemaakt?’ Dat zijn ze zeker!

Elke ochtend bakt onze eigen chef Tim de heerlijke havermout koeken. Stipt om 10:00 uur staan deze klaar bij de koffiecorner om te smullen met een bakje koffie of thee.

Vanwege de grote vraag naar deze lekkere en gezonde koeken, delen wij voor het eerst het recept met jullie. Ook hebben wij een verschillende varianten van de havermoutkoeken, met of zonder chocolade. Lekker en gezond!

VIT Recept

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje gehakte amandelen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven alvast voor op 180ºC. Doe de havermout in een keukenmachine. Voeg de banaan, stukjes appel, rozijnen en amandelen toe. Pureer tot je een gladgestreken grof beslag hebt.

2. Neem een stuk bakpapier en leg dit op de bakplaat. Verdeel het beslag over de bakplaat in 12 gelijke koekjes.

3. 12 min in de oven afbakken tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat afkoelen en serveer direct.

Wij geloven in VIT FOOD waar de voedingswaardes zijn afgestemd op gerechten en geïnspireerd met passie voor vitaliteit. Het doel van de VIT gerechten is het behouden van de voedingswaarde in de producten van veld tot keuken en daardoor zijn onze gerechten ijzerrijk en vezelrijk, boordevol energie dus!

Wij werken met verse ingrediënten, eigen geteelde groente en kruiden en gebruiken uitsluitend duurzame leveranciers.

De chef achter deze heerlijke VIT recepten en gerechten is onze eigen chef, Tim!

Van verschillende soorten salades, warme gerechten, beleg voor op brood, smoothies, diner menu’s en (vegetarische) barbecues, weet onze chef voor een ieder wat lekkers en gezonds klaar te maken!

Tim heeft een hart voor de Thaise keuken en haalt daar veel inspiratie uit voor de gerechten die hij voor onze gasten serveert.

Waarom zijn haverkoeken gezond? 

Haver is een bom aan voedingsstoffen en bovendien is het van nature glutenvrij. Haver is ook perfect voor kinderen om hen van energie te voorzien. Wie vind het nou niet leuk om samen koeken te maken!

Door de hoeveelheid aan vezels wordt de energie gedoseerd. In haver zitten voldoende vezels en complexe koolhydraten, die ervoor zorgen dat suikers minder snel vrijkomen in het lichaam.

Lekker en gezond!