Maak uw bijeenkomst compleet met de nieuwste gadgets!

Vrijwel alle bijeenkomsten en trainingen, zowel groot als klein, maken gebruik van audiovisuele middelen, ook wel AV genoemd. Door de snelheid waarmee onze wereld steeds digitaler wordt, zijn ook de AV middelen een steeds crucialer onderdeel geworden van een bijeenkomt. Eigenlijk valt of staat een geslaagde bijeenkomst of training met de kwaliteit van de aanwezige AV middelen.

De meest voorkomende AV middelen die gebruikt worden zijn beamers, flip-overs, microfoons en geluidsinstallaties. Maar inmiddels zijn er door alle ontwikkelingen en vernieuwingen in de technische wereld, nog veel meer interessante AV middelen die uw bijeenkomst wellicht nog leuker maken. Daarom hebben wij een top 5 gemaakt van de leukste AV middelen die echt niet mogen ontbreken tijdens uw bijeenkomst!

1. Virtual Reality

Virtual Reality is een omgeving die met computers wordt gegenereerd en via een speciale VR bril ofwel headset te bekijken is. De gebruiker ziet en hoort een levensechte ervaring die vaak interactief is. De Virtual Reality brillen worden steeds populairder, mede doordat ze een hele bijzondere ervaring geven. Door deze brillen te gebruiken, zijn de mogelijkheden om de deelnemers van een evenement bij het onderwerp of product te betrekken eindeloos! Het is nu ook mogelijk om door uw smartphone Virtual Reality te bekijken.

2. Voting App

Creëer interactie met het publiek door middel van de ‘’PresentersWall tool’’. Deze app zorgt ervoor dat u direct in contact kan komen met het publiek. Via deze app kunnen de deelnemers stemmen en berichten sturen via de eigen smartphone, tablet of laptop. Zo kunt u direct feedback krijgen op vragen aan het publiek, welke direct op het scherm te zien zijn.

3. Live Video

Wie kent de live video niet? Op Facebook wordt deze functie steeds populairder en steeds vaker gebruikt. Maar ook voor een evenement is dit zeer interessant. Het is een verslaggeving van de dag en betrekt iedereen die niet aanwezig is, toch bij het evenement. Door een goede live video te delen breng je een krachtige boodschap over.

4. Zwevende Speaker

Wellicht niet de meest voor de hand liggende gadget, maar toch erg leuk om te benoemen! Een zwevende speaker! Het is nog maar de vraag hoe en wanneer deze precies op de markt komt, maar het geeft goed aan hoe ver de ontwikkelingen in de technische branche al zijn. Ziet u het al voor zich? Een zwevende speaker door de zaal heen!

5. Catchbox

Een catchbox is een draadloze microfoon, maar in de vorm van een grote dobbelsteen. Deze microfoon is in de dobbelsteen beschermd en kan daardoor van deelnemer naar deelnemer gegooid worden. Een perfecte gadget als u op een speelse wijze interactie wilt creëren met het publiek.

Bent u bezig uw bijeenkomst bij Planetarium Amsterdam te plannen en heeft uw wel oren naar een van deze gadgets? Laat het ons dan weten via welkom@planetariumamsterdam.nl en wij zorgen dat uw bijeenkomst helemaal compleet is!