Wereld Vegan Dag:

Planetarium Viert Plantaardige Dag

Vandaag, 1 november 2022 is het ‘World Vegan Day’. Een internationale dag die wereldwijd wordt gevierd, waar veel mensen aan mee doen om de nodige impact te maken in de maatschappij en samenleving. Planetarium Meeting Center viert deze dag mee om een bijdrage te leveren. Zo leveren wij onze bijdrage aan natuur en welzijn – als deel van het VIT concept – en proberen we de mee te helpen met het maken van impact.

Plantaardig eten en de manier van leven vestigt zich steeds meer in onze samenleving. Een beweging die erg in opmars en trek is gekomen in de hospitality, food en catering industrie, waarbij de focus steeds meer ligt op op diervrij, plantaardig, vers en duurzaam.

Wij dragen dagelijks bij door mee te doen met lokale initiatieven, een bewuste aanbod aan producten en services en het inkoop beleid. Wist je bijvoorbeeld dat 95% van de items op ons lunchbuffet plantaardig is? En dat de koffiemelk in de koffiemachines permanent vervangen is door haver melk? Daarbij komt ook nog eens kijken dat de meeste producten vers bereid worden zodat het eten boordevol vitamines zit, en daardoor nog lekkerder is!

Duurzaamheid

Als Green Key Goud gecertificeerde locatie met 100% klimaatneutrale vergaderarrangementen én gelegen in het groen, staat duurzaamheid bij het Planetarium Meeting Center voorop. Om verder te verduurzamen heeft het Planetarium het inkoop beleid versterkt door de krachten te bundelen met partners zoals de Verspillingsfabriek, Instock en Gro om zo voedsel verspilling tegen te gaan en bewustere keuzes te maken. Om ervoor te zorgen dat de impact op voedsel nog groter wordt, heeft Planetarium een eigen moestuin gecreëerd om 100% biologische groenten en kruiden te telen. Planetarium Meeting Center is gelegen aan het Gaasperpark, middenin de natuur.

Waarom vegan duurzaam is? Omdat je voornamelijk werkt met plantaardige producten. Daarnaast is de voedingsindustrie 20 tot 35% verantwoordelijk voor de uitstoot van alle broeikasgassen. 100% plantaardig eten vermindert tot 60% minder uitstoot dan iemand die een gemiddelde hoeveelheid vlees eet. Kortom, door plantaardig te eten maak je een positieve impact.

Op deze dag willen wij al onze klanten en gasten op locatie inspireren op het gebied van plantaardig eten. Plantaardig eten kan namelijk extra lekker zijn als je het op de goede manier weet te bereiden.

Welzijn

Nog belangrijker in het beleid van Planetarium Meeting Center en de launch van het VIT concept, is dat we onze gasten elke dag gezonde en verse maaltijden kunnen serveren. In het VIT model hebben wij een VIT food concept samengesteld wat ervoor zorgt dat:

  • Producten duurzaam worden ingekocht

  • Aanbod van eten en drinken boordevol vitamines zit door bereiding en kookprocessen aan te passen zodat gerechten tot zijn recht komen

  • Je krachtiger en energieker voelt door het eten en de natuurlijke producten en ingrediënten die worden gebruikt

De visie van Planetarium Meeting Center is om als vitaal meeting center aan de mens (vitaliteit) en omgeving (duurzaamheid) bij te dragen. Dit door middel van onze producten: o.a. vergaderingen, events, congressen en catering op een unieke manier aan te bieden met als missie de medemens te inspireren met onze producten en services.

In een wereld waar we steeds meer aandacht besteden aan duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit, draagt Planetarium bij aan een goede energie balans, een betere jij, en een duurzame omgeving.