Ga toch lekker naar buiten!

Het begint stilletjes aan buiten steeds warmer te worden, de krokussen komen weer omhoog en maart is inmiddels op de helft… de lente komt eraan! Reden genoeg dus om lekker naar buiten te gaan. En dat is erg slim, want daglicht en buitenlucht zijn erg gezond! Desondanks bevinden de meeste mensen zich vaker binnen dan buiten. Lange dagen op kantoor zijn eerder regelmaat dan uitzondering. Binnen zijn is tegenwoordig de basis, want na werktijd kijken we tv of spenderen we onze tijd aan social media. Best bijzonder eigenlijk, want we houden er wel van om met zijn allen naar buiten te gaan.

Wandelen

Wandelen doen we allemaal graag. En dat is maar goed ook! Wandelen is namelijk erg goed voor onze gezondheid. Het is onder andere goed voor hart en bloedvaten, de beenspieren, de buikspieren en voor een beter humeur! Een mooie wandeling kan een echte oppepper zijn voor je humeur. Dat komt doordat het lichaam geluk hormonen aanmaakt wanneer we in beweging komen. Wanneer je je down voelt en wel wat vrolijks kan gebruiken, ga dan vooral naar buiten voor een lekkere wandeling. Binnen no-time komen de geluk hormonen op gang.

Ondanks dat zoveel mensen wandelen en dus graag in de natuur verblijven, hangen we de rest van het jaar het liefste binnen. De meerderheid van de Nederlandse bevolking blijft het grootste gedeelte van de dag binnen en maar liefst 75% komt op bepaalde dagen helemaal de deur niet uit. Hoogste tijd om dat te veranderen, ga toch lekker naar buiten!

Daglicht

Uit meerdere studies is naar voren gekomen dat daglicht ontzettend belangrijk is voor lichamelijke processen. Zo helpt daglicht de concentratie te verhogen, zou het ondersteunen bij het verbranden van vet en helpt het depressie voorkomen en genezen. Daarnaast voorziet daglicht in vitamine D, wat ondersteunt bij het opbouwen van weerstand. Een van de meest genoemde redenen, om ondanks alle voordelen, niet naar buiten te gaan is tijdgebrek. De nummer 3 is heel eerlijk luiheid. De beste manier om tegen deze twee redenen in te gaan is om het nuttige met het aangename te verenigen: combineer een vergadering of training met buiten zijn!

Outdoor

Buiten in de natuur is er alle rust om eens anders naar een situatie te kijken, waardoor er nieuwe inzichten en ideeën kunnen ontstaan. De natuur heeft een relativerend effect op onze alledaagse problemen. Een perfecte manier dus om de training of vergadering te combineren met een outdoor activiteit. Wij geven graag 4 tips voor leuke outdoor activiteiten die ook nog eens een bijdrage leveren aan meerdere kwaliteiten.

 1. Handboogschieten, een schot in de roos
  Het lijkt simpel, maar er moet aan veel dingen gedacht worden tijdens het schieten. Het is een hele uitdaging om de pijl in de roos te krijgen.
 2. Bouwen met bamboe
  Zien bouwen, doet bouwen. Er wordt een groot beroep gedaan op iedereen zijn creativiteit. Met basismaterialen zoals bamboestokken en elastiek kunnen er allerlei constructies gecreëerd worden.
 3. Highland games
  De Schotse Highland Games is een actief evenement van formaat waarbij teamspirit onontbeerlijk is! Samen werken aan een mooi teamresultaat waarbij elementen als kracht, snelheid, souplesse en teamgeest het eindresultaat bepalen.
 4. Team Action games
  Team action is een actieve meerkamp. Het is een groepsprogramma dat volledig gericht is op sportiviteit en samenwerking en is daarmee uitermate geschikt voor het ontwikkelen van een sterk teamgevoel.

En mocht de regen nu echt met bakken uit de hemel vallen, bij Planetarium Meeting Center kunt u ook binnen heel actief zijn. Denk aan onze pingpong tafel of hometrainers. Maar ook leuke teamactiviteiten zoals een yoga workshop, kickbox clinic of zelfs een Haka workshop behoren tot de mogelijkheden!