Voor de 2e keer “Groener dan Groen”

Met veel trots mogen wij bekend maken dat we het keurmerk GreenKey Goud opnieuw hebben behaald en dat wij dit keurmerk dus voor het 2e jaar op rij in ontvangst mogen nemen.

Afgelopen jaar heeft ons Green Team weer verschillende stappen ondernomen om het keurmerk opnieuw te behalen. We hebben onder andere een extra afvalfractie om plastic nog beter te kunnen scheiden, een gedeelte van de inefficiënte verlichting (bijv. TL- lampen) is vervangen en nog veel meer.

Wat gaan we het komende jaar nog meer vraag je je misschien af? Nou er is nog genoeg om te verbeteren en veranderen. GreenKey biedt namelijk 64 optionele normen die je kunt behalen. Afgelopen jaar hebben wij er 39 behaald. Jaarlijks wordt er door het Green Team een planning gemaakt met normen die dat jaar in de “spotlight” staan om te behalen. Voor komend jaar is dat bijvoorbeeld 90% van de verlichting in het pand moet LED zijn.

Het Green Key Goud keurmerk is het hoogst mogelijk haalbare duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven binnen de toeristische en recreatieve branche.

Doordat wij zuinig om gaan met energie en water, milieuvriendelijk schoon maken, afval te recyclen en doordachte keuzes te maken rondom biologische en duurzame producten laten wij zien dat wij duurzaamheid binnen onze organisatie belangrijk vidnen en dat wij dat overal toepassen.

Met het Green Key Goud keurmerk mag Planetarium Meeting Center zich dan ook bij het rijtje van “milieuvriendelijkste bedrijven van Nederland” toevoegen.