Meet the Expert – Marita!

In september 2017 ben ik begonnen bij Planetarium Meeting Center. Ik werk inmiddels al ruim 10 jaar voor ons moederbedrijf.
Ik ben vanuit de locatie Level Eleven in Amsterdam gekomen waarbij ik met veel plezier de evenementen, diners en bedrijfsfeesten organiseerde. Geen enkele dag was hetzelfde…elke dag een ander feestje en andere soorten gezelschappen.

Mijn eerste gedachte was…ga ik het wel leuk en niet te saai vinden bij Planetarium Amsterdam…van feesten naar de zakelijke markt? Ik hou namelijk van drukte, feesten, mensen en het bruisende leven en tevens van onmogelijke dingen mogelijk maken. Planetarium Amsterdam is wel in Amsterdam maar… niet in het centrum.. Het bruisende hart.  Maar goed, mijn instelling is dat je niet kan oordelen voordat je iets ervaren hebt!

Met die gedachte kwam ik in september bij Planetarium Amsterdam binnen en het voelde direct goed! Ik werd hartelijk ontvangen door mijn gezellige collega’s met een bos bloemen en we hebben met elkaar geluncht. Het was tevens een heerlijke drukke dag, bijna tegen het chaotische aan: ik hou ervan! Ondanks de drukte voel je rust in het Planetarium, omdat ik in een mooie omgeving werk met veel groen en dieren. Zoals iedere dierenvriend praat ik graag met ze en hebben ze ook allemaal een naam, zoals Igor en Olga de reigers, Robbie de raaf en Merel de meerkoet haha.

Hippe locatie vs locatie in het groen

In plaats van een hippe locatie met 1 grote meeting room met 4 subrooms werk ik nu bij een locatie die mooi, warm en in de natuur gelegen ligt en er zijn hier veel meer mogelijkheden. Het was toch niet zo saai als dat ik dacht…..3 restaurants, 18 verschillende meeting rooms, 20 verschillende groepen met ieder hun mensen en wensen. Zo zie je maar dat vooroordelen niet altijd goed zijn, maar je het juist moet proberen.

Mijn werkzaamheden zijn divers: ik neem verschillende reserveringen aan zoals grote congressen, particuliere feesten, BBQ’s, wijnproeverijen en maak mooie offertes hiervoor op. Ik zorg dat het administratief goed verloopt, onderhoud het contact met de gasten en probeer het voor een ieder zo gezellig mogelijk te maken. Het leukste vind ik als er op de dag zelf onverwachtse dingen gebeuren om deze op te lossen. The sky is the limit! (het woord nee…bestaat (bijna) niet). Van bossen bloemen bestellen, meehelpen om een meeting room om te bouwen tot bijvoorbeeld een opblaasboot oppompen voor een gast die voetballen uit onze vijver wilt halen.

Naast de reserveringen die ik aanneem heb ik ook nauw contact met de operationele afdeling en de keuken. Iedere week bespreken we alle ins en outs qua reserveringen voor de aankomende week. Het zijn de kleine details waar het hem in zit. Heeft een groep bijvoorbeeld examen? Dan zorgen we dat er stilte bordjes op de gangen komen te hangen. Of is er een groep waarbij er een jarige aanwezig is? Dan zorgen wij voor een versierde meeting room of iets lekkers voor bij de koffie. Dit is ook nodig om met z’n allen op een lijn te zitten zodat iedere gast de juiste aandacht krijgt en zich thuis voelt.

Ongedwongen contacten

Soms sta ik bij de receptie en daar leer je alle trainers en gasten kennen. Na een paar weken ingewerkt te zijn weet ik eindelijk een beetje wie wie is en andersom leren de gasten mij ook kennen, wat heel prettig is. Het is lekker hectisch waardoor je niet altijd tijd hebt om de dingen te doen die je wilt doen maar, gelukkig heb ik veel lieve collega’s om mij heen en helpen we elkaar waar we kunnen.

Hoe leuk is het als je met gasten kunt pingpongen, een sigaretje kunt roken (ja helaas een slecht eigenschap) en kunt praten alsof je elkaar al jaren kent. Dat voelt gewoon top! Ik vind het helemaal mooi als gasten onthouden wat je het weekend ervoor hebt gedaan en ik hun een kop van de favoriete thee of een pot snoepjes kan brengen. Je weet hoe de mensen heten en weet wat voor wensen ze hebben. Dit situeert dan ook in mooie momenten. De gasten weten dat er aan ze gedacht wordt!

Heb je zin om een keer een colaatje met mij te drinken om jouw bijeenkomst of feestje te bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.