Wie goed doet, goed ontmoet
Kindness is één van de richtlijnen van Planetarium Meeting Center die wij binnen het bedrijf hanteren. Door vriendelijk, aardig en behulpzaam te zijn naar onze gasten voelen zij zich op hun gemak en kunnen zij zich volledig focussen op bijvoorbeeld de training die zij bij ons volgen of een evenement die ze bij het Planetarium Meeting Center bijwonen.
Kindness is niet alleen iets wat wij binnen ons bedrijf uitdragen. Ook naar de buitenwereld toe willen wij een bijdrage leveren om het voor de medemens een stukje aangenamer te maken. Sinds 2013 is er een samenwerking met het Ronald McDonald huis en zijn wij verbonden aan Huis Emma in Amsterdam. Hier logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Het huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.
In het verleden hebben wij al verschillende acties gedaan om geld in te zamelen: verkoop van brownies en de exclusieve Kinderfondsknuffel bij de receptie. Of met collega’s meedoen aan de sponsorloop Homerun of Homeride, waarbij je als team sponsors zoekt en op deze manier geld inzamelt voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Doordat je dit met elkaar doet zorgt dit ook voor een goede teamspirit binnen het bedrijf en breng je ook een boodschap over naar de buitenwereld dat we samen alles aan kunnen en het het leven voor een ander aangenamer kunnen maken.
Maandag 5 november jl. hebben wij als #teamplanetarium ook weer een bijdrage mogen leveren. Onder leiding van onze chefkok Jeffrey hebben Jesse (Servicemedewerker Banqueting), Arthur (directeur) en Urias, ikzelf (Servicemedewerker Receptie en Communicatie) een gekookt voor de gasten in Huis Emma. Niet dat Jesse, Arthur en ik uitblinken in de keuken, maar door de samenwerking met chefkok Jeffrey is het ons gelukt om voor de ouders, de kinderen en de medewerkers in Huis Emma een heerlijk diner te bereiden.
Het huis zat afgelopen maandag goed vol en wij hebben voor maar liefst 50 personen gekookt. Het is gebruikelijk dat de gasten daar vanaf 17.00 uur aan tafel gaan. Vanaf 14.30 uur stonden Jesse, Arthur en ik in de keuken gereed om te wachten op instructies van Jeffrey. Ja, daar gingen we dan: groenten snijden, gehakt rullen, champignons bakken etc. Wat een dolle boel was dat in de keuken en doordat je normaal niet direct met elkaar samenwerkt leer je elkaar ook weer een beetje kennen op een andere manier!
Wat hebben wij met z’n vieren klaargemaakt? Een paar heerlijke Italiaanse gerechten, namelijk: pasta gerookte kip, lasagne bolognese en een vegetarische lasagne. Natuurlijk hebben wij ook gezorgd voor een nagerecht om het plaatje compleet te maken! De gasten konden kiezen uit een stukje spekkoek of een brownie. Na het koken zijn Jesse, Arthur en ik met al het eten richting huis Emma vertrokken en om 17.00 uur stond het allemaal klaar! Smullen maar!
Jesse en ik waren (gelukkig!) nog nooit in een Ronald McDonald geweest en hebben die dag ook een rondleiding mogen krijgen van Karin Alberts, werkzaam voor het Ronald McDonald Huis Emma in Amsterdam. Tijdens zo’n rondleiding wordt je als buitenstaander met je neus op de feiten gedrukt hoe goed je het zelf eigenlijk hebt en wordt je je ook bewuster van het feit hoe fijn het is voor de ouders en de medewerkers dat je voor die dag de maaltijden hebt bereid om het voor hun wat aangenamer te maken en een bijdrage hebt kunnen leveren om hun leven te verlichten. Je wordt er ook meer bewust van dat de gasten en de medewerkers je goede daad zullen waarderen.
Karin gaf ook aan dat iedereen welkom is om zich als vrijwilliger aan te melden voor een paar uur in de week voor huis Emma. En ik moet zeggen: het heeft me wel aan het denken gezet en ik denk er serieus over na. Mocht je zelf ook interesse hebben dan kan je altijd contact opnemen met Huis Emma of een ander Ronald McDonald Huis in jouw omgeving.
De ervaring die wij hebben gehad in het huis neem je ook weer mee in je privé leven en naar je werk. Je bent bewuster geworden dat je door “kindness” (vriendelijk en behulpzaam te zijn) voor je vrienden of familie in je persoonlijk leven, maar ook voor gasten en collega’s op je werk of voor een willekeurig persoon die je helemaal niet kent, het leven kan verlichten en aangenamer kan maken (zonder zijn of haar persoonlijk verhaal te kennen).
´Each one of us can make a difference, together we make a change”