Samenwerking met Instock

Wist je dat maar liefst een derde van het voedsel wordt verspild?
Om meer bewustwording te creëren zijn wij een samenwerking aangegaan met Instock.

Het meeste voedsel wordt door de consumenten verspild, maar verspilling gebeurt ook al eerder in de voedselketen, onder andere door producenten en supermarkten.
Overschotten bij de boer, mislukte oogsten, te hoge kwaliteitseisen, kapotte verpakkingen, producten over datum … allemaal oorzaken waardoor voedsel wordt weggegooid!

Instock is ooit begonnen als restaurant: tijdens de start van Instock werkten zij samen met een handjevol supermarkten waarbij het menu werd bepaald door overschotten en onverkochte producten. Dit briljante idee was een groot succes en dus kregen de bedenkers het idee om andere horeca gelegenheden te stimuleren om net als Instock voedselverspilling tegen te gaan.

Inmiddels werkt Instock samen met ruim 160 verschillende Albert Heijns in de regio Noord-West Nederland.
De onverkochte groente, fruit en aardappelen worden verzameld en opgehaald door Instock.
Vlees en vis komt van diverse leveranciers en Instock werkt ook samen met Gall&Gall en Tony’s Chocolony!

De missie en visie van Instock sluit mooi aan bij onze missie om meer bewustwording te creëren en te kijken naar hoe wij met verspilling omgaan. Wij zijn zeer trots op deze nieuwe samenwerking!

Voor meer informatie kijk je op de website van Instock: www.instock.nl

Benieuwd wat wij nog meer doen?
https://www.planetariumamsterdam.nl/save-the-earth