Tips: Op zoek naar de geschiktste evenementenlocatie

Het aanbod van evenementenlocaties in Nederland is enorm. Maar wat is voor u de meest geschiktste locatie voor uw vergadering, training, bedrijfsfeest of evenement?
Hieronder tips waar u in ieder geval op moet letten bij het zoeken van een geschikte evenementenlocatie.

Tip 1: Geografische ligging en bereikbaarheid

Het aanbod van evenementenlocaties in Nederland is enorm groot en van al de opties die u heeft maakt u een perfecte shortlist. Let hierbij op de geografische ligging, zodat u een aantal van de locaties weer kunt afstrepen. Kies voor een centraal gelegen punt die voor iedereen goed bereikbaar is, niet alleen met de auto, maar ook met het openbaar vervoer.

Tip 2: Capaciteit en grootte

Hoeveel personen verwacht u tijdens de vergadering? Hoeveel cursisten hebben zich aangemeld voor de training? Hoeveel collega’s komen er op uw bedrijfsfeest? Zorg ervoor dat u ruim van te voren een juiste schatting kunt maken van het aantal te verwachten personen. Het is namelijk erg vervelend wanneer u een locatie heeft gekozen die te klein is, door de drukte kunnen ze geïrriteerd raken waardoor ze uw event verlaten. Wanneer een locatie weer te groot is, zal dit ook zorgen voor minder gezelligheid omdat er letterlijk en figuurlijk een grotere afstand is tussen de gasten.

Tip 3: Uitstraling en sfeer

De uitstraling van een locatie is ook een belangrijke factor. Wat is de aard van uw evenement? Is het een informeel en gezellig samenkomen of bent u op zoek naar een creatieve omgeving waar u goed kunt brainstormen?

Tip 4: Faciliteiten

Om uw evenement goed te laten verlopen is het van belang dat een locatie in uw behoeftes kan voorzien. Gaat het om een vergadering, dan is het fijn als er bijvoorbeeld een flip-over aanwezig is. Organiseert u een presentatie dan is het handig wanneer er bijvoorbeeld een beamer of een tv scherm in de meeting room staat. Organiseert u een congres waarbij veel van uw gasten met eigen vervoer komen, dan dient u zich af te vragen of er voldoende parkeergelegenheid is. Is er een restaurant of catering aanwezig of moet u zelf een cateringservice inhuren?

Tip 5: Duurzaamheid

De afgelopen jaren is voor veel organisaties duurzaamheid van een locatie een must geworden. In hoeverre is een locatie duurzaam aan het ondernemen en wordt er zo min mogelijk verspild? Is het mogelijk om vegetarisch of veganistisch te eten? Wat gebeurt er met al het eten wat na het event overblijft? Door een locatie te kiezen die duurzaam onderneemt draagt u ook een steentje bij aan het welzijn van de Aarde.

Voldoet Planetarium Meeting Center Amsterdam aan uw eisen?

Onze locatie ligt aan de rand van Amsterdam en is een centraal punt tussen de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Ideaal wanneer uw gasten verspreid zijn door heel het land. Binnen de stad Amsterdam is onze locatie ook een ideaal, aangezien wij aan de rand van de stad liggen. Uw gasten hebben op deze manier geen last van de verkeersdrukte in het centrum. Wij zijn goed bereikbaar via de A1, A2 en A9. Vanaf Schiphol is het slechts 20 minuten rijden. Met heb openbaar vervoer zijn wij ook goed te bereiken met de metro vanaf meerdere stations. Slechts op 1 minuut loopafstand vanaf onze locatie bevindt zich zowel het metrostation als het busstation.

Planetarium Meeting Center Amsterdam heeft maar liefst 18 meeting rooms van verschillende groottes geschikt voor bijeenkomsten voor 2 personen tot 250 personen. Indien u de gehele locatie huurt dan hebben wij zelfs ruimte voor 900 personen!

Alle ruimtes bij ons zien er informeel zakelijk uit wat niet zorgt voor afleidingen. Echter de omgeving is zeer inspirerend: in elke meeting room heeft u voldoende natuurlijk daglicht en u kijkt uit op het prachtige, groene Gaasperpark. Een wandeling door dit park zorgt zekers voor inspiratie voor uw creatieve brein.

Voor ons is het van belang dat u op de dag van het evenement zich nergens zorgen over hoeft te maken. In al onze meeting rooms bevinden zich daarom ook standaard een beamer of tv-scherm waarop u uw laptop aan kunt sluiten, een flip-over. Bent u bang dat uw laptop niet de juiste aansluiting heeft voor de beamer? Of is uw telefoon leeg en bent u uw oplader vergeten? Wij hebben een All-Cable Service waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken hierover. Ook vindt u in elke meeting room een Meeting Kit met o.a. viltstiften, whiteboard stiften, markers, post-its, plakband, etc. Op onze website vindt u een overzicht van alle services die wij u aanbieden. Benieuwd naar welke services we nog meer aanbieden?

Planetarium Meeting Center Amsterdam is sinds begin dit jaar druk bezig om een gouden certificering van Greenkey te behalen! Als bedrijf zijn wij bewust van de noodzaak om duurzaam om te gaan met alles wat de Aarde ons te bieden heeft. Wij hebben daarom ook een nieuwe missie, visie en strategie voor ons bedrijf: het redden van de Aarde en van de mensheid. Onder de hashtag #savetheearth willen wij een ieder ervan bewust maken hoe kostbaar onze planeet is.

Bent u op zoek naar een locatie?

Heeft u binnenkort een vergadering op de planning? Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor uw bedrijfspresentatie? Bent u benieuwd of onze locatie geschikt is voor opleidingen, trainingen of workshops die u wilt geven? Organiseert u binnenkort een congres of seminar? Kom gerust langs om de diverse meeting rooms te bezichtigen en om te informeren naar de mogelijkheden.

Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 – 651 85 85 of via de mail welkom@planetariumamsterdam.nl