Een dagje in de voetsporen van onze F&B Supervisor Faryal!

Deze maand hebben wij een gast blogger! Onze collega Faryal neemt u graag een dagje mee in haar werkzaamheden bij Planetarium Amsterdam.

In 2013 ben ik begonnen bij Planetarium Meeting Center als stagiaire. Na het behalen van mijn diploma ben ik bij het Planetarium gebleven als Servicemedewerker Banqueting. In de jaren dat ik hier werkzaam ben, zijn er vele verschillende bijeenkomsten en events langsgekomen. Hierdoor heb ik veel ervaring op gedaan en ken ik vrijwel alle ins & outs van het Planetarium! Mede dankzij deze ervaring ben ik gekomen op de plek waar ik nu zit; F&B Supervisor.

Mijn werkzaamheden zijn divers en maken de functie erg veelzijdig. Zo houd ik mij onder andere bezig met de voedsel en dranken voorziening voor zowel het restaurant als de keuken en beheer ik de voorraad. Ook kan ik veel creativiteit kwijt in het bedenken van nieuwe concepten samen met mijn collega’s, waardoor er een erg leuke werksfeer wordt gecreëerd. Samen met de kok zit ik vaak rond de tafel om nieuwe ideeën te bedenken, waarmee we elke keer weer de gasten blijven verrassen.

Toch blijft het leukst aan mijn baan het uitgebreide contact met onze gasten. Als de gasten blij zijn, dan ben ik pas tevreden. Om ervoor te zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt, start ik mijn dag met het doornemen van de informatie van alle vergaderingen, trainingen en evenementen die op die dag aanwezig zijn. Zo weet ik exact wie er precies aanwezig zijn en waar de dag voor hen uit bestaat. Geen enkele groep is hetzelfde; zo kan de ene groep een pauze hebben met een gezonde snack en krijgt de andere groep heerlijk verse smoothies.

Zodra ik op de hoogte ben heb ik een klein overleg met de supervisor die aanwezig is, om te zien hoe alles ervoor staat. Daarna ga ik langs de contactpersonen van de groepen om mij voor te stellen en te vragen of ik nog iets voor ze kan betekenen. Voornamelijk bij de grote events merk je dat de organisatie het erg fijn vindt een aanspreekpunt te hebben die hen kan helpen om het event die dag vlekkeloos te laten verlopen. Ik kan veel werk voor hen uit handen nemen, waardoor de contactpersoon ontspannen verder kan met de dag.

De gehele dag door houd ik de ontvangsten en andere catering momenten goed in de gaten, om er zeker van te zijn dat alles soepel verloopt. Mochten er toch wijzigingen zijn bij een groep dan lossen wij dit zo snel mogelijk op! Samen met mijn collega’s doen wij er graag alles voor om de bijeenkomst, training of vergadering tot een goed einde te brengen.

Hopelijk ontmoet ik u snel bij Planetarium Meeting Center.