Dag van de Aarde

Vandaag is het de Dag van de Aarde en al 50 jaar lang worden op deze dag over de hele wereld activiteiten georganiseerd die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Op deze dag wordt op een positieve manier de aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering.

De Aarde, de samenleving, is door de eeuwen heen veranderd door de modernisering en industrialisering. We leren op school en lezen in boeken over rampen die op deze wereld hebben plaatsgevonden en denken dan: ”dat zal ons niet meer overkomen, wij hebben het onder controle!”.

Wij hebben de natuur echter niet onder controle: Moeder Aarde doet wat zij wilt! Denk aan de tsunami’s, de bosbranden … in Nederland de overstroming in Zeeland en nu maakt onze generatie de grootste globale ramp mee sinds de Tweede Wereldoorlog: COVID-19 oftewel het Coronavirus.

Moeder Natuur schudt ons wakker: #SaveTheEarth

Door de modernisering en industrialisatie zijn wij als mens misschien een beetje vergeten hoe speciaal het is om hier op deze planeet te wonen. Door de eeuwen heen wilden wij alleen maar meer, meer en nog eens meer. En dit is de afgelopen decennia alleen maar verergerd waardoor wij uit balans zijn geraakt met de natuur. We zijn vergeten dat alles en iedereen verbonden is met elkaar en met de natuur en dat wij niet zonder elkaar kunnen. Zo zit ons ecosysteem in elkaar!

Wij mensen nemen steeds meer van de natuur en beseffen niet dat de natuur ons niet nodig heeft, maar dat wij de natuur nodig hebben. Gelukkig komen steeds meer mensen tot dit besef en nemen bedrijven ook de verantwoordelijkheid om duurzaam te ondernemen. Zo ook bij Planetarium Meeting Center zijn wij verleden jaar begonnen met het concept #SaveTheEarth met het doel om duurzaam te ondernemen en een bijdrage te leveren aan onze planeet. Voor het jaar 2020 is onze locatie 100% CO2 neutraal en hebben wij dit jaar onze Green Key Goud certifcaat ontvangen. Wij gebruiken ook  veel minder papier dan 2 jaar geleden, het afval wordt door het hele pand gescheiden, we werken samen met leveranciers die ook bewust bezig zijn om zo min mogelijk te verspillen en we hebben zelfs een eigen moestuin waar wij het een en ander verbouwen. Meer weten over ons concept #SaveTheEarth?

Het begin hebben we gemaakt, maar wij blijven doorgaan om al onze gasten en medewerkers bewust te maken om beter om te gaan met onze planeet en met elkaar!

Een stap terug naar het Nieuwe Normaal

Door de pandemie worden we gedwongen tot bezinning. Zou deze pandemie een teken zijn van Moeder Natuur? Onze samenleving wordt door Moeder Natuur met beide benen op de grond gezet. Je merkt dat wij als mensen, als ondernemer, ondanks deze verschrikkelijke situatie, creatief en positief moeten blijven. Het is tijd om weer verbinding te zoeken met elkaar en met de natuur. Wij hebben Moeder Natuur namelijk niet onder controle: zij doet wat ze wilt!

Zo moeten wij ons bij Planetarium Meeting Center ook aanpassen aan de nieuwe situatie en kijken wij hoe wij als bedrijf verder kunnen in het Nieuwe Normaal. Hiervoor hebben wij een nieuw concept gelanceerd: Meeting Hygenics. Wij hebben maatregelen getroffen zodat u veilig en verantwoord elkaar kan blijven ontmoeten bij ons op de locatie binnen de regels van de overheid en het RIVM. (zie onderstaande video)

Want laten wij een ding niet vergeten: het is prachtig om te zien hoe creatief wij als mensen zijn door oplossingen te zoeken om online thuis te werken en online elkaar te ontmoeten, maar wij mensen hebben sociale binding nodig, wij krijgen méér energie van en worden méér geïnspireerd door mensen fysiek om ons heen te hebben.

Daarom geldt ook in het Nieuwe Normaal: Ontmoeten we vaker doen!

Wist u dat wij officieel Green Key Goud gecertificeerd zijn?
Lees hier de blog: “Planetarium Meeting Center: Groener dan groen!”