Bedrijfsfeest: méér dan alleen feesten!

Wanneer we het over de term bedrijfsfeest hebben dan zullen er werkgevers zijn die als eerste denken: ”Help! Dat gaat weer veel geld kosten! Wat men echter vaak vergeet is dat het door dit soort activiteiten de onderlinge sfeer op het werk alleen maar ten goede zal komen. Welke werkgever is er nou niet blij wanneer de werknemers met plezier naar het werk gaan?
Door een goede werksfeer te creëren binnen het bedrijf zal het personeel veel gemotiveerder zijn en dus beter presteren. Zo’n werksfeer kan op verschillende manieren worden gerealiseerd: bijvoorbeeld door medewerkers te betrekken bij verschillende bijeenkomsten en ze mee te laten denken, door medewerkers te stimuleren om nieuwe ideeën aan te dragen of door de medewerker te laten weten dat hij of zij gewaardeerd wordt.

Zo’n blijk van waardering kan je als werkgever individueel geven aan een medewerker, maar dit kan ook groots door bijvoorbeeld een bedrijfsfeest te organiseren voor al het personeel. Het geven van zo’n personeelsfeest heeft vele voorwaarden en deze hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet:

Motiveren

Een bedrijfsfeest kan worden gezien als een bedankje voor alle inzet van het personeel. Door als organisatie te laten zien dat je het personeel waardeert, creëer je goodwill onder het personeel. Waardering voor het gedane werk wat is geleverd zorgt ervoor dat medewerkers weer gemotiveerd aan het werk gaan. Na een geslaagd personeelsfeest zullen zij gestimuleerd zijn om harder te werken en beter te presteren om zo nog méér waardering te krijgen van de werkgever.

Contact maken

Bij grote bedrijven met veel afdelingen ken je vaak niet al je collega’s. Vaak heb je alleen contact met de mensen van je eigen afdeling of met afdelingen waar je direct mee te maken hebt. Een bedrijfsfeest zorgt ervoor dat personeel van verschillende afdelingen met elkaar in contact komen. Door het informele contact tijdens een bedrijfsfeest staan mensen veel meer open om contact te maken met elkaar. Hierdoor wordt de organisatie niet alleen socialer, maar ook een stuk efficiënter. Men voelt zich meer op zijn of haar gemak op de werkvloer en dit zorgt ook weer voor een betere werksfeer.

Teambuilding

Een bedrijfseest die niet binnen het bedrijfsgebouw plaatsvindt maar op een andere locatie, zorgt ervoor dat men uit de normale routine is, waardoor bepaalde patronen worden doorbroken. Wanneer je tijdens het feest dan ook verschillende activiteiten organiseert die ervoor zorgen dat verschillende type mensen met elkaar in contact komen, zal dit het team versterken en verbinden.

Ken je collega’s

Hoe lang werk je al met dezelfde collega’s en wat weet je van je collega’s? Niet dat je perse alles moet weten van iedereen, maar oprecht contact kan heel waardevol zijn. Wij hebben het hier dan niet alleen over het contact tussen de medewerkers onderling, maar ook de band tussen de werknemers en de organisatie. Natuurlijk zijn er altijd mensen die werk en privé strikt gescheiden willen houden, maar een bedrijfsfeest kan bepaalde muren doorbreken.

Plezier

Belangrijk is natuurlijk ook het plezier en de ontspanning! Even lekker je hoofd leegmaken van alle werkstress en tijdens het bedrijfsfeest mooie herinneringen met elkaar maken. En wanneer het personeel dan weer terugdenkt aan het mooie feest, krijgen ze er weer energie van en kijken dan weer uit naar het volgende personeelsfeest!

Planetarium Amsterdam perfect voor uw bedrijfsfeest!

Zie het geven van een bedrijfsfeest als een investering. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer je in je medewerkers investeert, dit hun tevredenheid verhoogt. En bij bedrijven met “happy employees” is er 35% minder ziekteverzuim onder de werknemers! Des te meer een reden om een geweldig bedrijfsfeest te organiseren en dat kan natuurlijk bij Planetarium Meeting Center Amsterdam.

Planetarium Meeting Center Amsterdam is waarschijnlijk niet een locatie waarvan u denkt: ”Dat ziet er feestelijk uit!”. Ons team zal u echter doen verrassen en uw personeel een onvergetelijke avond bezorgen. Het personeel van Nuon heeft dit begin februari mogen ervaren tijdens hun bedrijfsfeest ”James Bond meets Las Vegas”. De organisatie: ”Wij hebben vele leuke complimenten ontvangen over de locatie, het heerlijke eten, het casino en de geweldige spontane discodans-workshop gegeven door de bediening!”

Naast  het bovenstaande thema bieden wij u ook andere thema’s aan. Alles is mogelijk: u roept, wij regelen! Een bedrijfsfeest binnen op onze locatie, of een bedrijfsfestival buiten op ons terras of parkeerterrein! Uw mogelijkheden zijn eindeloos als het universum en #teamplanetarium zal er alles aan doen om u een onvergetelijke avond bezorgen!

Onze Congres & Event Expert Marita is de uitgekozen persoon om uw feest compleet te maken!
Lees hier haar blog: “Meet The Expert – Marita!”